Sivustoa päivitetty

7.06.2024 viimeisin päivitys


6.06.20247
Uusimmat päivitykset
- Polttoaineen kulutus
- Käyttökustannukset
- Huoltohistoria
- Veho käynnit

24.4.2024 Moottorin jäähdytysjärjestelmä.
- kahtena vuotena ryntäytyksessä vedet lattialle

22.1.2024 Laturi ja akku uusittu
10.4.2023 Lentokentän autovuokraus

9.4.2023 Eka sivu Sixt sijaisauto
Ilmojen halki 11.8.2021


Näkyville sivuille lisätty alasivuja. Merkitty ###
Yhteystiedot

auto.kuplii@outlook.com

Pdf-tiedostot mm.

1. W212 maaliongelma
2. Rapatessa roiskuu
3. Lokarit
4. laatu

3/2010 - 05.06.2024

Keskikulutus

6,750 litraa/100km

Keskinopeus
72,58 km/h

Tankkauksien lukumäärä

407 kertaa

Keskimääräinen tankkaus

71,80 litraa

Keskimäärin tankillisella ajettu

1 065,96 km

Kulutettu polttoaine

29 223,42litraa

Käyttökustannukset

113 651,12 e

Kilometrihinta

26,25 (54,39) senttiä/km
40,16 senttiä/km

Käytön minuuttihinta
ilman pää.om.kuluja

31,75 senttiä/min

Sivulatauksia
612 801 kpl

Pesu, vahaus ja maalipinta

Auton pesut ja vahaukset tehty aina vain ja ainoastaan käsityönä, ei koneellisesti.

2013 maalipinnan kupliminen ei ole aiheutunut ulkoisista tekijöistä esim. kiveniskemistä tai muista itseaiheutetuista seikoista. Autoa tutkineet henkilöt varmasti ammattinsa osaavia henkilöitä ja kaiken nähneitä.

Auton koko historian aikana, sillä on ajettu vain kestopäällystetyillä teillä, ei siis hiekka- tai sorateillä.

"Maahantuojan osalta sivistynyt arvaus, että kyse on sinkkisulkeutumasta eli tehtaalla tapahtuneesta korin esikäsittelyn jonkinasteisesta epäonnistumisesta." eli valmistusvirheestä.

Tiesää ja näkyvyys

Tämä tiedote kuuluu joka päivä radiossa vuodenajasta riippumatta.

Helsingin uudet tietullit

Peltipoliisien tehtävänä hoitaa tietullin sijaisuutta, mutta raha menee väärään osoitteeseen.
Helsingissä ei ole tarvetta tietulleihin, koska kymmenet peltipoliisit hoitavat homman.
Vapaa kilpailu tervetullutta, kumpi hoitaisi "halvemmalla" tietullin, Helsingin kaupunki vai poliisi? Tämän voisi kilpailuttaa nykykäytännön mukaisesti.
Seuraavaksi liikenteen sakotus avattava vapaalle kilpailulle sekä liikenteen yleinen valvonta. Yleinen järjestyksen valvonta jätettävä nykyiselle toimijalle.
Kenellä halvimmat sakot, se voittakoon kilpailun vai meniköhän ajatusmaailma sekaisin? Poliittiset toimijat päättäköön ja kameroilla saa kätevästi ilmaista mainosta tiedotusvälineissä ja somessa.

Kulosaaren sillalla ennen Kalasatamaa. Noin 200 metrin päässä seuraava kamera varmistamassa rahastusautomaattia.

Pasilaan ja keskustaan menevän liikenteen rahastusautomaatti heti Kalasataman jälkeen. Edellinen kamera vain noin 200 metrin päässä. Ketä tämä palvelee ja mitkä ovat intressit?

30 km/h hyvissä ajoin ennen Kalasatamaa.

30 km/h loppuu vasta Kulosaaressa. Yksikään autoilija ei aja alle 50 km/h kyseisellä pätkällä. Voisi kuvitella onko rajoitus onnistunut?

Itiksen risteys kaipaa peltipoliiseja. Risteys ajetaan jatkuvasti tukkoon.

Surman suuhun muuttuvilla nopeuksilla

Liikenteen ohjauksen konttorissa pallo hukassa.

Konttorissa päätetty nopeudeksi 100 km/h, mutta paikallistieto/tuntemus täysin hukassa. Moottoritien rampista kiihdytetään sataseen, missä onkin vastassa merkkikeilat ja liikenteen ohjausmerkki sekä hitaasti kulkeva liikenne. Kiihdytyskaista ja normaali oikea ajokaista tukittu merkeillä ja muulla liikenteellä oli luultavasti jo aiemmin annettu hyvin alhainen nopeusrajoitus.
Tästä liittymästä tulleet saivat ajaa 100 km/h ja muut moottoritiellä arviolta 60 km/h. Kuka tämmöisistä töppäyksistä vastaa?
Autuaan tietämättömiä?

Laiskuudestako kyse?

Toinen äärimmäisyys on, että pienen ja hyvin paikallisen työn vuoksi tuhansia autoilijoita ajatetaan alinopeudella päiväkausia muuttuvien nopeustaulujen välisen matkan. Vaihtuvien nopeustaulujen välimatkalla, autoilijoiden viimeinenkin kunnioitus viedään nopeusrajoituksista jos ajatetulla matkalla ei ole tietöitä. Enään ei vaivauduta laittamaan työkohteeseen paikallisia nopeusrajoituksia vaan ne hoidetaan konttorituolista sormen painalluksella. Liian helpolla lähdetään leikkimään vaihtuvilla nopeusrajoituksilla ja menetetään autoilijoiden kunnioitus.
Oikein ja asiallisesti käytettynä vaihtuvat nopeusrajoitukset paikallaan, mutta kaikennäköinen hölmöily pois kun ei hallita koko pakettia. Se ei ole leikkikalu.

Useita eri nopeusrajoituksia moottoritiellä ?

Viimeinen rajoitus paikallistiellä.

Paikallistiellä 60 km/h, mistä kääntyminen moottoritielle.

Liikennemerkki 561.

Pikkutieltä moottoritielle ja liikennemerkki 561, joka ei määrittele nopeutta.

Pimeetä.

Moottoritien ensimmäinen nopeusrajoitus on pimeänä eli vaihtuvat nopeudet itse määritettävä. Ehkä kuitenkin takaraivossa 80 - 120 km/h. Kiinteitä nopeusrajoituksia ei ollut tarjolla.

Pimeät näytöt.

Moottoritien seuraavat muuttuvat nopeusrajoitukset pimeänä ja taas itse saa määrittää nopeutensa. Kaiken kaikkiaan noin 20 - 30 km oli ilman nopeusrajoituksia.


Noin 4 km aiemmin oli moottoritiellä kiinteä 100 km/h rajoitus ja ensimmäinen toimiva vaihtuvanäyttöinen rajoitustaulu oli 20 -25 km päässä ja näytti 120 km/h. Joka tuli tästä tai seuraavista 3 rampista moottoritielle eivät tienneet oikeaa nopeusrajoitusta. Olisi saattanut tulla pientä selvitettävää nopeudesta ja miten todistat?
Nopeusvaihtoehdot:
 - 80 km/h
 - 100 km/h
 - 120 km/h 


Näyttää olevan ongelmia hallita näitä muuttuvia nopeusrajoituksia yhteneväisesti. Liian monta muuttuvaa tekijää hallittaviksi, jotta lopputulos olisi laadukasta ja tasokkaan tasaista.

Seuraavana päivänä liittymisnopeus hakusessa moottoritielle. Taulu vielä pimeänä. Eli kattonopeus 80 km/h?

Seuraavana päivänä kiinteät merkit 120 km/h.

Aika vaarallista touhua kun rampista tullaan 40 km/h alinopeudessa moottoritielle, missä nopeusrajoitus 120 km/h.

Nopeudet haussa

Itäväylä Siilitien paikkeilla 50 km/h vai 40 km/h?

Kaksinopeusrajoituksia Itäväylälle eli 50 km ja 40 km tunnissa. 

Ylinopeudet ovat vähentyneet automaattivalvonnan seurauksena ja toisaalta ihmiset eivät halua Netpostiin sähköisiä huomautuksia pienistä 3 km/h nopeuden ylityksistä. Mieluummin haluavat oikean kirjeen valokuvan kera, joka maksanee lähettäjälle jotain muuta kuin sähköposti.
Inhimillisyyden loppu tulossa kun koneellisesti hoidetaan kaikki.
Automaattinen nopeudenvalvontajärjestelmä on erittäin tehokas ja pettämätön rahankeruujärjestelmä kuten eräs poliisikansanedustaja sanoi televisiossa.

Huomautuksena nopeusvalvonnasta vielä, etten ole koskaan saanut "ylinopeudesta" edes huomautusta. "kop kop puuta vasten" Saa nähdä, milloin tätä viimeistä lausetta joutuu muokkaamaan.

Hymyä huuleen olette kuvassa sanoi nopeusvalvontakamera

27.3.2018 Kehä 3. Kaunis ja valoisa keli valokuvien ottamiseen. Saa nähdä joutuuko muokkaamaan kuvan yläpuolella olevaa lausetta. Kuten kuvasta näkyy kaistanvaihto menossa pakukuskin hidastellessa nopeuskameran vuoksi. Auton nopeus 82 km/h satelliittiseurannasta.

Lainaus poliisin sivuilta
 "3-6 kilometrin ylinopeudesta seurauksena on kaikilla nopeusrajoitusalueilla huomautus. Rikesakko seuraa kaikilla nopeusrajoitusalueilla 7 kilometrin ylinopeudesta.

Käytännössä poliisi vähentää mitatusta nopeudesta mahdolliseen mittausvirheeseen perustuen 3km/h, jolloin sakkoon merkitty nopeus on mitattua nopeutta pienempi. Esimerkiksi jos ajaa 60 km/h nopeusrajoitusalueilla 70 km/h, niin saa rikesakon, jolloin merkitään nopeudeksi 67km/h. Mikäli ajaa alueella 69 km/h, ylinopeus olisi varmuusvähennyksen jälkeen 6 km/h.

Päiväsakkoja tulee, jos ylinopeus ylittää 20 kilometriä tunnissa vähennyksen jälkeen." Näin kopioituna poliisin sivuilta.

Vähän hölmöläisten hommaa räpsytellä tolppien kameroita turhasta. Kun seuraa tarkemmin somea, välillä tuntuu, että siellä käydään julkista vaalikampanjaa.

Ylläolevan tekstin perusteella kamera siis räpsähtää alinopeudesta. (82 - 3 = 79)

Taitaapi olla anturit viritelty liian tiukalle, tällainen palvelu ei palvele ketään. Useissa autoissa nopeusmittarin viisari jo 1 - 2 km/h paksuinen ja tietyn tyyppiset silmälasit saattavat aiheuttaa pieniä vääristymiä nopeusviisarin näkyvyyteen eri etäisyyksiltä tai eri kulmista katsottuna.

Herttoniemen metroaseman paikkeilla Itäväylällä samat nopeusrajoitukset molemmilla kaistoilla.

Vaihtuvat tai muuttuvat nopeusrajoitukset ja niiden merkitys

Nopeus asiallinen ja kohdallaan.

Ihmisen vallankäytön halu, biorytmi tai mieliala määritellyt tämän nopeuden ilman mitään perusteita ja tätä tapahtuu usein. Joskus tuntuu, että paluu vanhaan kiinteisiin rajoituksiin olisi paikallaan, kaikella kunnioituksella.

Väärin käytettynä ja ohjattuna nopeusrajoitukset aiheuttavat suuria nopeuseroja moottoriteillä, mikä osaltaan heikentää liikenneturvallisuutta. Usein ilman näkyvää ja tuntuvaa syytä saattaa nopeusrajoitukset vaihdella samalla tienpätkällä.
Nopeusrajoitusten uskottavuutta ja kunnioittamista eivät tue selkeästi väärät rajoitukset, jotka voivat olla täysin vastakkaisia kelien suhteen.
Tuleeko kelitiedot näkyvyysantureista yms mittauksista vai tienvarsilla olevien kameroiden kuvan perusteella?
Kokemusten perusteella ei ole yhtenäistä linjaa miten nopeuksien muutoksia ohjataan vaan se perustuu satunnaisuuteen ja henkilöiden valveillaoloon tai muutoin mielialaan. Perstuntuma paljon paljon parempi todeta keliolosuhteet kuin toimistosta kahvikupin äärestä.
Välillä lähdetään leikkimään nopeuksilla kun samalla tieosuudella ja samoissa olosuhteissa saatetaan muutella pieniä pätkiä kuin kokeeksi alemmalle nopeudelle.

Meneekö uskottavuus ja kunnioitus rajoituksia kohtaan? Onko yöllä heikentynyt näkyvyys? Entäs auringon häikäisy?

No nii sanoi eräs koomikko. Mitä laitetaan 80, 100 vai 120? Tällä kertaa huono näkyvyys tarkoittaa lentosäätä.

Oikea nopeusrajoitus.

Noudattaako autoilijat tätä?

Tasaluku.

Tasaluku.

Voimakas tuuli. No eipä ollut kovin voimakas, eikä haitannut ajamista. Kuka noudattaa?

Auringossa

Auringonlasku.

Auringonnousu.

Auringonlasku.

Auringonnousu sumulla.

Auringonlasku.

Auringonlasku.

Sateessa

Syksyn sateessa.

Märkää.

Heijastus.

Auringon laskiessa.

Sumussa

Sumurintama edessä.

Sumussa.

Lumessa

Pöllyävää lunta pikkutiellä.

Pöllyävää lunta moottoritiellä.

Loskaa pikkutiellä.

Loskaa moottoritiellä.

Pakkasta - 8,5 °C, nopeusrajoitus 60 km/h ja tie kuiva. Mitä tai ketä autokoulun oppilas uskoo?

Luonto taiteillut tekstiä.

Autoille tehdään pölykuorrutus.

Ajoneuvokameran tuotoksia

Peilin taakse mahtuva kamera. Kamera hiukan suurempi kuin tulitikkuaski.

Kamerassa useita hälyttäviä ominaisuuksia.

Jonotuksen jälkeen.

Lähellä.

Kameravaroitus 0,4 km.

150 m valvontakameraan.

Kuvakaappaus ajotapahtumasta. Kuvan kokoa ja tarkkuutta pienennetty alkuperäisestä.

Keltaisella värillä korjataan tievauriot.

Maalia lisää asfaltin sijaan.

Luonnonvalot päällä.

Aamusella.

Iiriksen edustan jalkakäytävälle kasattu lunta. Näin näköesteiset pakotetaan pois jalkakäytävältä.

Sateenkaaren pää lähes vieressä, olisiko pitänyt tarkistaa löytyykö kultaa?

Pöllyävää lunta.

Väkisin yrittää ajaa keulaan.

Kukkuluuruu, valopylväs kateissa?

25.6.2015 volkkari pisti valopylvään kumoon. Ensimmäinen liittymä Kilpilahteen Helsingin suunnasta.

2018. Kohta 3 vuotta, eikä ole saatu uutta pylvästä tilalle. Tällä välin useita pylväitä istutettu uudelleen katkenneiden tilalle.